Lichaamsbeweging geeft je energie... en meer!

Merk je aan het eind van de dag dat je niet meer 100% fit bent? Dan kun je al wandelend je fitheid verbeteren en je batterij weer op laden. Ook mentale stress verdwijnt wanneer je je lichamelijke inspant.

Een lichamelijke inspanning waarbij je hartslag toeneemt, is een signaal voor je lichaam om allerlei hormonen te activeren, deze hormonen komen vrij in de bloedbaan en hebben verschillende effecten. Ze verlagen onder andere jouw stressniveau, remmen de eetlust, en verhogen de spierkracht.

Onder invloedt van de hogere hartslag stroomt er meer bloed door de bloedvaten. DIt draagt bij aan het herstel bij blessures en bijvoorbeeld het afvoeren van vocht in de benen na een dag staan of zitten. Span je je regelmatig in dan vinden er aanpassingen plaats in je lichaam. Je wordt sterker, je uithoudingsvermogen verbetert en je merkt dat je over meer energie beschikt.

Kortom, ervaar je stress of wil je over meer energie beschikken, dan is lichaamsbeweging de manier om dit te realiseren. Je kunt starten met een dagelijkse wandeling van een halfuur, dat is voor velen een haalbaar doel en een mogelijkheid om te ervaren hoe zelfs een kleine inspanning bijdraagt aan het welbevinden.