Lekker eten... Maakt afvallen eenvoudiger!

Calorie-arme, magere producten leken lange tijd de oplossing wanneer je wilde afvallen. Maar die tijd is voorbij! Want wil je niet de hele dag met honger rondlopen dan heb je gewoon calorieën nodig en voedingstoffen als eiwitten, gezonde vetten en vezelrijke koolhydraten.
 
Neem als voorbeeld de rijstwafel, die bevat zo’n 25 kcal. Dat betekent dat je er ongeveer voor 15 minuten je trek mee kunt stillen. Met een boterham met beleg een uur! Ook wat de voedingswaarde betreft, scoort de rijstwafel niet best, bevat nauwelijks vitamines, mineralen of vezels. Het aandeel vezels bedraagt 0,2 gram, één volkoren boterham bevat zo’n 3 gram vezels. Een soortgelijke vergelijking kun je maken met magere en halfvolle zuivelproducten. Halfvol levert meer calorieën en vet, maar geeft je juist daardoor langer een verzadigd gevoel.
 
Een ander voordeel van ‘normale voedingsproducten’ is dat ze vaak voller van smaak zijn. Ook die smaakbeleving draagt bij aan je gevoel van verzadiging. Daardoor kun je de verleiding om later op de dag te veel te eten of ongezonde keuzes te maken, beter weerstaan.