Trek voorkomen... Met een warme kop soep!

Snelle eters zullen er meer behoefte aan hebben dan langzame eters; nog trek in wat zoets na de warme maaltijd! Je lichaam heeft nu eenmaal wat tijd nodig om het eten te verteren, en om het signaal af te geven dat je voldoende hebt gegeten. Soep is daarbij een ‘wondermiddel’!
 
Van soep is bekend dat het een voedingsmiddel is met een hoge mate van verzadiging. Door de combinatie van groente, vetten, vocht en warmte blijft de vloeistof lang in de maag. Waardoor het bijdraagt aan een vol gevoel. Met een kom soep voorafgaand aan de maaltijd verleng je de tijd die je over de maaltijd doet en geef je je lichaam meer tijd om te reageren op de voeding. Tien tot vijftien minuten kunnen een verschil maken.
 
De lekkerste en gezondste groente- of kippensoep maak je natuurlijk zelf (de kant-en-klaar soepen bevatten veel zout en andere toevoegingen). Je kunt porties eenvoudig invriezen en bij thuiskomst opwarmen in de magnetron. Of je neemt de soep bevroren mee naar je werk. Eet je de soep voor je terug naar huis rijdt, dan verhoogt dat je concentratie in het verkeer en voorkom je dat je met een lege maag en trek thuiskomt.