Boy van Maaren - Bewust bezig met leefstijl

Boy van Maaren, 31 jaar, is keurmeester bij Hillfresh in Barendrecht. Hij is zelf vrij bewust bezig met zijn leefstijl en kan zich dan ook helemaal vinden in het idee van Hillfresh om meer aandacht aan dit thema te besteden. In januari 2017 kregen de medewerkers van Hillfresh de mogelijkheid aangeboden om deel te nemen aan een Health Check.

“Hartstikke goed dat dit georganiseerd wordt bij ons bedrijf. Het is de eerste keer dat we van zo’n Health Check gebruik kunnen maken. Veel collega’s vinden het een goed initiatief. Ik hoor er veel positieve verhalen over. Zelf heb ik met name meegedaan omdat ik nieuwsgierig was naar waarden zoals mijn bloeddruk, cholesterol en glucose. Die heb ik nog niet eerder laten testen. Gelukkig waren de resultaten goed. De Health Check vormde voor mij een mooie bevestiging dat ik op de juiste manier met mijn leefstijl bezig ben.”

“Ik sport graag en doe dit dan ook veel; zo’n drie tot vier keer per week. Ik voetbal al sinds mijn zevende en daar is het trainen in de sportschool bij gekomen. Zo heb ik een mooie combinatie van cardio- en krachttraining en ik merk dat een goede balans tussen deze twee trainingsvormen voor mij ideaal is om lekker in mijn vel te zitten.”

“Naast het sporten ben ik me bewust van het effect van voeding op mijn fitheid en gezondheid. Een fijne bijkomstigheid van veel sporten is dat je ook wat meer kan eten, omdat je nou eenmaal meer calorieën verbruikt. Wel let ik zoveel mogelijk op welke voedingskeuzes ik maak. Met een vriendin als voedingsdeskundige heb ik een goede stok achter de deur en persoonlijk advies. Maar ik houd ook echt wel van een biertje en wat lekkers op z’n tijd. Het gaat om de balans!”

“Gezond eten wordt eigenlijk ook deels door Hillfresh gesponsord, namelijk door het groente en fruit dat ze aan de medewerkers aanbieden! Wat mogelijk nog een goede stimulans zou zijn is een bijdrage vanuit het bedrijf aan je sportabonnement. Dit maakt het toch aantrekkelijker om de stap te zetten om te gaan sporten. Zo geef je als bedrijf ook aan dat je dit belangrijk vindt en kun je je personeel stimuleren en ondersteunen. Daarnaast hoop ik dat we over een tijd de mogelijkheid krijgen om weer aan een Health Check deel te nemen. Ik denk dat het belangrijk is dit herhaaldelijk te blijven aanbieden, zodat je je voortgang in de gaten kunt houden.”