De Vitaliteitscheck... Een mooi initiatief van de werkgever!

Marion Schouten heeft een administratieve functie bij Miedema-AGF te Amsterdam. In maart 2016 heeft zij deelgenomen aan de Vitaliteitscheck. Zij kijkt hier met een goed gevoel op terug: “Een mooi initiatief van onze werkgever!”

Toen werd aangekondigd dat haar werkgever de vitaliteitscheck aanbood, twijfelde ze niet om zich hiervoor aan te melden. “Wel spannend natuurlijk, want er worden ook waarden gemeten waar je niet zo vaak bij stilstaat. Je cholesterol, glucose en bloeddruk bijvoorbeeld laat je niet zo gauw testen als je gezond bent.” Grote zorgen maakte Marion zich niet, want ze voelt zich prima! Ook is ze tevreden over haar leefstijl; ze eet gezond en beweegt regelmatig. Dat bewegen is voornamelijk wandelen en het fietsen naar het werk. Met één uur heen en één uur terug, maakt ze aardig wat kilometers. Het plezier in het fietsen deelt ze met haar werkgever Marcel. “Hij is erg sportief en probeert anderen enthousiast te krijgen om gezond te leven. Het aanbieden van de vitaliteitscheck sluit daar mooi bij aan. Erg leuk dat het bedrijf dit voor zijn medewerkers doet!”

De goede testresultaten waren voor Marion een bevestiging en geruststelling. Dat de score van de ogentest niet optimaal zou zijn had ze stiekem wel verwacht. Wel goed om te weten, zodat ze hier werk van kon gaan maken. Grote veranderingen heeft Marion niet gemaakt naar aanleiding van de Vitaliteitscheck. Dit was niet nodig aangezien haar leefstijl in grote lijnen goed is. Wel was het adviesgesprek net dat zetje om wat minder te gaan snoepen en meer bewegen. Ze had zich dit namelijk al voorgenomen, maar als je dan met je neus op de feiten wordt gedrukt, zorgt dit voor een motivatieboost.

Marion heeft de indruk dat de Vitaliteitscheck bij Miedema over het algemeen erg positief is ontvangen. Vooraf is helder communiceert wat de medewerkers konden verwachten en aan deze verwachting is ook voldaan. Wat Marion persoonlijk prettig vindt is dat haar testgegevens anoniem zijn gebleven. “Ik doe mee voor mijzelf. Veel collega’s waren net als ik enthousiast over dit project. Dit is de eerste keer dat we dit doen bij Miedema, maar aangezien het zo goed ontvangen is zou het wel eens vaker georganiseerd kunnen worden!"