Interview- Kim van Ouwerkerk - Nature's Pride

Bij Nature’s Pride in Maasdijk is afgelopen voorjaar een Health Check georganiseerd voor alle medewerkers. Een mooie aanvulling op het bestaande gezondheidsprogramma van dit bedrijf.
Voor het organiseren van de Health Check heeft het bedrijf samengewerkt met Oude Vrielink Gezondheidsmanagement (OVGM). Kim van Ouwerkerk is HR adviseur bij Nature’s Pride en vertelt hoe ze terugkijkt op dit project.

“Bij Nature’s Pride vinden we het belangrijk om medewerkers bewust te maken van het belang van een gezonde leefstijl. Dat het belangrijk is om te investeren in jezelf, waardoor je fysiek en mentaal beter in je vel zit. Op deze manier kun je niet alleen je werk beter aan, maar ervaar je ook privé meer balans.”

“Onder de medewerkers van Nature’s Pride leefde het project enorm en er kwamen veel leuke reacties. Dat het bedrijf aandacht besteed aan de thema’s gezondheid, leefstijl en duurzame inzetbaarheid is niet nieuw. Het hele jaar door kunnen medewerkers deelnemen aan onder andere bootcamp en yoga na werktijd. Of gebruik maken van leefstijlbegeleiding, fysiotherapie op de werkvloer, of ondersteuning bij het stoppen met roken.”

“Nieuw dit jaar was de Health Week; een hele week in het kader van gezonde voeding, beweging, ontspanning, etc. Dit werd ontzettend positief ontvangen en zeker leuk in combinatie met de Health Check.”

“Hopelijk werpt deze focus op een gezonde leefstijl z’n vruchten af en is er bij een volgende Health Check vooruitgang te zien wat betreft onder andere vetpercentage en BMI. De resultaten van de vragenlijst bevestigen in elk geval de betrokkenheid, bevlogenheid en werkvermogen van de medewerkers.”

Kim kijkt tevreden terug op de samenwerking met OVGM en is positief over de professionele werkwijze en het enthousiasme. Zelf is ze bewust met haar leefstijl bezig door te letten op haar voeding en voldoende te bewegen. Ze heeft met plezier meegedaan aan de Health Check en omschrijft het als “een cadeautje voor jezelf”.