Interview Natasja Deijkers - Smeding Breda

In het voorjaar van 2017 kregen de medewerkers van Smeding, die veelal verspreid over het land bij verschillende Sligro filialen werken, de kans om mee te doen aan de ‘APK keuring’ voor de gezondheid.

Natasja Deijkers, 42 jaar, filiaalmedewerker bij Smeding Breda, vertelt over haar ervaring bij de APK. Ze is al bewust bezig met haar voeding- en beweegpatroon en kan zich goed vinden in het idee van Smeding om meer aandacht te besteden aan gezondheid en vitaliteit van de werknemers.

“Ik vond het goed dat het georganiseerd werd vanuit het bedrijf. Het project leeft onder de werknemers, er is een maandelijkse nieuwsbrief en ten tijde van de start van de APK is er een stappencompetitie opgezet. In totaal 5-6 teams verdeeld over het land met 3-4 personen per team konden via 10.000stappen.nl  mee doen aan een stappencompetitie. Ik vond het een leuke uitdaging. Op werkdagen zet ik al gemiddeld 14.000 stappen. Juist op de dagen dat ik vrij was zorgde die stappencompetitie ervoor dat ik ’s avonds nog wel even dan de bank af kwam om te bewegen om die 10.000 stappen te halen. Het team dat de meeste stappen heeft gezet, heeft een prijs gewonnen. Helaas vielen wij niet in de prijzen, maar het was een leuke ervaring!”

“Ik ben al langere tijd bezig om gewicht te verliezen. Tijdens de APK keuring waren de uitslagen goed, behalve voor wat betreft mijn gewicht. Dit was geen nieuws, wel had de consulent van Oude Vrielink Gezondheidsmanagement (OVGM) goede adviezen. Ik heb het gesprek als prettig ervaren en de resultaten waren zoals verwacht. Volgens de consulent was mijn eetpatroon al goed en was ik op de goede weg. Het was een fijne bevestiging om het af te vallen voor te zetten en regelmatig te gaan bewegen.”

“Gewicht verliezen blijft voor iedereen lastig en is maatwerk. Ik werk aan mijn conditie met aqua insanity, dit is interval training op de kant en in het water. Mijn motto voor het eten is: alles met mate. Dit werkt voor mij het beste.”

“Sinds de APK ben ik al wat gewicht verloren, ik wil hier de komende tijd ook zeker mee doorgaan. Als het op deze manier doorgaat heb ik op den duur een gezonder gewicht waar ik me prettig bij voel!”