Lianne Butter – Combilo - Het belang van vitale medewerkers

Bij Combilo in Waddinxveen zijn vorig jaar november gezondheidschecks georganiseerd voor alle medewerkers. Lianne Butter, HR manager bij Combilo, vertelt hoe ze terugkijkt op haar eigen gezondheidscheck en de samenwerking met Oude Vrielink Gezondheidsmanagement (OVGM).

Lianne vertelt: “Duurzaam inzetbaar zijn is een belangrijk thema voor Combilo. Niet alleen vanuit oogpunt van imago “gezonde medewerkers werken met gezonde produkten”, maar ook omdat wij er een zakelijk belang bij hebben. Het is hard werken in onze bedrijfstak en vaak worden lange dagen gemaakt. Dan zijn vitale medewerkers belangrijk omdat zij minder verzuimen en langer klachtenvrij werken. Daarnaast vind ik dat vitale mensen meer plezier uitstralen in hun werk.”

“Ik had vooraf de prognose gemaakt dat 70% van de werknemers mee zouden doen aan de testen, maar uiteindelijk deed 90% mee, dit was fantastisch! Het project leefde enorm onder de medewerkers. In de maand december waren de gezondheidschecks hét onderwerp van gesprek op de werkvloer en in de pauzes. Iedereen sprak erover en was veel collega’s waren nieuwsgierig naar de testresultaten van de ander. Dit gaf een erg leuke sfeer.”

Lianne kijkt positief terug op de samenwerking met OVGM. “De samenwerking verliep erg soepel, wat ik met name prettig vond was de professionele werkwijze en het enthousiasme van de consulenten en testleiders.  Wat ik als zeer prettig heb ervaren was de kick-off van het project. Daarmee maakten we ook echt een start. De individuele benadering van de medewerkers was daarnaast een groot pluspunt. Ik ben zelf gewend om in het weekend een wijntje te drinken, de consulent stelde de vraag of ik er iets mee wilde doen. Mijn antwoord was nee, en daarna zijn we doorgegaan naar de rest van de onderwerpen. Niemand kreeg ongewenst advies en elk advies was op maat!”

Zelf heeft Lianne haar beweeg- en leefpatroon aangepast naar aanleiding van de gezondheidschecks. In plaats van wekelijks 2 x te sporten, sport ze nu 4x per week. Ze zit lekkerder in haar vel en voelt zich fit. Ze heeft met plezier meegedaan aan het project en kijkt er met een goed gevoel op terug.