Rick Groenewegen, gemotiveerd door de Health Check!

Bij Eosta in Waddinxveen is in het najaar van 2016 een Health Check georganiseerd voor alle medewerkers. Een van de enthousiaste deelnemers was Rick Groenewegen, hij is assistent beheerder voorraad.

Rick vertelt: “De Health Check leefde wel op de werkvloer, vooral op de dag zelf. Mensen vertelden elkaars ervaring over hoe de Health Check was gegaan. Het waren allemaal goede verhalen, mensen vonden het prettig dat dit werd georganiseerd.”

“Door mee te doen aan de Health Check wilde ik weer een goede start maken door aan de slag te gaan met mijn goede voornemens en ik wilde kijken hoe het er met mijn gezondheid voorstond. Ik heb wel vaker periodes gehad van meer sporten en bewuster bezig te zijn met mijn leefstijl, maar vaak strandde de poging door verminderde motivatie en tijdsgebrek.”

“Tijdens het adviesgesprek kwam naar voren dat met name mijn alcoholgebruik in het weekend waarschijnlijk de oorzaak was van mijn overgewicht. Ik was gewend om aardig wat te nuttigen! De consulent van Oude Vrielink Gezondheidsmanagement vertelde hoe ik door met alcohol te minderen het overgewicht kon aanpakken. In eerste instantie heb ik dit nog niet gedaan. De ommekeer kwam in  de eerste week van januari. Ik had de avond ervoor veel gedronken en werd wakker met een kater en voelde me niet lekker. Op dat moment heb ik besloten: ik ga stoppen met drinken. Dit was een goede keuze, ik voel me veel fitter en ben 10 kilogram afgevallen. Ik zit veel beter in mijn vel en mijn “bierbuik” is verdwenen!”

“Wat ik fijn vond aan de Health Check was dat iedereen individueel advies kreeg. Bij mij was het op het gebied van alcohol, bij een ander wat meer de conditie en bij weer een ander het gehoor. Opvallend en erg leuk was dat mijn gehoor zeer goed was op bepaalde frequenties. Ik ben hier erg blij mee, ik ben namelijk zelf zeer actief in de muziekwereld.”

Rick is erg blij met de ommekeer in zijn leven, al bijna 4 maanden zonder alcohol heeft hem alleen maar goeds gebracht. Zijn uithoudingsvermogen is erop vooruit gegaan en hij voelt zich over het algemeen fitter, dat merkt hij dagelijks op zijn werk.