Bacalhau à Brás

Portugezen zijn gek op vis, kabeljauw is bij veel van hen favoriet. Bacalhau à Brás is een van de vele bereidingswijzen. De vis wordt in hele fijne sliertjes gesneden en met geklutste eieren en kruiden gebakken. Voor wie eens wat anders wil proberen dan een gebakken visje. Het gerecht is door de vis en eieren erg eiwitrijk, gegarandeerd een lang verzadigd gevoel. Helemaal gezond wanneer je er vezelrijk brood en salade en/of warme groente bij serveert.

Ingrediënten
  • 500 g kabeljauw
  • 4 eieren
  • 2 teentjes knoflook; fijngesneden
  • 100 gram ui; fijngesneden halve ringen
  • 2 dl olijfolie​
  • 5 g komijn
  • handje peterselie
  • snufje witte peper
  • 16 olijven
 
Bereidingswijze
  1. Snijd de kabeljauw in hele fijne sliertjes.
  2. Verwarm de olijfolie in de pan en voeg de vis toe met de ui. Laat het geheel een lichtbruine kleur krijgen.
  3. Klop ondertussen de eieren, voeg daaraan de fijngesneden knoflook toe en voeg deze toe aan de vis.
  4. Verwarm dit al roerend.
  5. Voeg de kruiden toe en breng het gerecht met peper op smaak.
  6. Strooi de gesneden olijven als laatste op het bord over het gerecht.

Voor erbij: salade en/of warme groente, (volkoren) brood.