Banaan-chocolade muffins

Wordt er bij jullie ook flink uitgepakt met de feestdagen? Kerstontbijt, een uitgebreide brunch, luxe dineren, borrelen? Daarnaast nog wat lekkers bij de koffie in de vorm van bonbons, kerstkransjes, gebakjes, luxe koeken, oliebollen? Wil je een gezonder alternatief dit jaar kijk dan eens naar onderstaand recept. Bij muffins denk je waarschijnlijk aan vette suikerbommetjes, dat valt bij dit recept reuze mee. Het ‘geheime’ ingrediënt: banaan! Boter en suiker in je baksels kun je namelijk vervangen door banaan. Hierdoor blijft je baksel zoet en romig, maar dus een stuk gezonder.

Ingrediënten voor 12 muffins:
  • 150 gram amandelmeel
  • 2 rijpe bananen
  • 60 gram Medjool dadels
  • 2 eieren
  • 100 ml (soja) melk
  • 30 gram cacaopoeder
  • 50 gram pure chocolade (liefst >70%) 
  • 2 tl bakpoeder 30 ml zonnebloemolie
  • Snuf zout
 
Materialen Muffinvorm 12 muffin papiertjes
 
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Pureer de bananen en de dadels glad met een staafmixer.
  3. Klop met een garde één voor één de eieren door het beslag. 
  4. Voeg het amandelmeel, het bakpoeder, de cacao toe en een snuf zout toe. 
  5. Voeg nu de melk en de zonnebloemolie toe en meng er een glad beslag van. 
  6. Hak de chocolade in stukken en voeg dit bij het beslag. 
  7. Verdeel het beslag over de 12 muffinvormpjes.
  8. Bak de chocolademuffins in ongeveer 30 tot 35 minuten af in een voorverwarmde oven. 
  9. De muffins zijn klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt.
  10. Je kunt de chocolademuffins, luchtdicht ongeveer 4 dagen bewaren.

Bron recept: http://uitpaulineskeuken.nl