Caloriearme aardappelsalade

Aardappelsalade is erg populair in ons land. Bij een buffet, de barbecue als tussendoortje of bijgerecht. Er zijn veel kant- en klaar versies verkrijgbaar. Welke soort je ook koopt: het zijn echte caloriebommen! Sommige varianten bestaan voor meer dan 20% uit vet! Een portie van zo’n 250 gram levert ruimt 500 calorieën. Maak je de een aardappelsalade aan de hand van onderstaand recept dan krijg je slechts een kwart van de calorieën en vetten binnen.

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels met schil
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 125 ml bouillon
  • 4 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels koolzaadolie
  • 2 eetlepels dille
  • Rauwkost naar keuze, denk aan:
  • Radijsjes
  • Augurkjes
  • Paprika
  • Bleekselderij
  • Komkommer
  • Tomaat

​Eventueel extra smaakmakers:

  • Gekookte eieren
  • Gerookte kip
  • Tonijn
  • Hamblokjes
  • Gerookte zalm

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappels in de schil.
  2. Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn.
  3. Schil de aardappels wanneer ze nog warm zijn en snijd ze in blokjes.
  4. Breng de bouillon met de azijn aan de kook.
  5. Giet dit over de aardappels en laat intrekken.
  6. Voeg hier de koolzaadolie en dille aan toe.
  7. Snijd de rauwkost en eventuele smaakmakers naar keuze fijn en schep deze door de aardappels.
 
Eet smakelijk!