Courgette-broccolisoep

Courgette-broccolisoep met gerookte zalm of kip 

Hou je ook zo van een vullende soep? Maar niet van lang in de keuken staan? Probeer dan eens dit verrassend lekkere recept! Vol groentes en op smaak gebracht met gerookte zalm of gerookte kip. Kies je voor de zalm dan bevat je soepje gezonde vetten. Voor de stevige trek eet je naast de soep nog (geroosterd) brood. Het liefst volkoren natuurlijk.
 
Ingrediënten voor 4 personen
  • 1 courgette
  • 1 broccoli
  • 1 ui
  • 750 – 1000 ml groentebouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gr gerookte  zalmsnippers of gerookte kipreepjes
Bereidingswijze
  1. Snipper de ui en snijd de broccoli en courgette in stukken. Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit hierin eerst de ui tot deze glazig ziet. Voeg de courgette en broccoli toe en bak de groentes nog zo’n 3 minuten. Regelmatig roeren.
  2. Schenk de bouillon bij de groentes en breng het geheel aan de kook. Laat de soep nog 10 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine.
  3. Schep de soep in diepe borden en verdeel de gerookte zalm of gerookte kip erover.