Een portie peulvruchten per week... Goed voor je cholesterol!

Wil je gezonder eten? Dan is een wekelijkse peulvruchtenmaaltijd een prima optie. Peulvruchten zijn rijk aan vezels, koolhydraten, eiwitten, B- vitamines en mineralen. Peulvruchten verlagen je ‘slechte’ LDL-cholesterol en bevorderen zo de gezondheid van je bloedvaten. Je kunt ze zelfs als vleesvervanger gebruiken.

Eet je elke dag vlees of per week meer dan 500 gram vlees dan doe je voor je gezondheid goede zaken wanneer je een keer in de week een vegetarische peulvruchtenmaaltijd bereidt. Je verlaagt daarmee de kans op maag- en darmkanker.
Voor de maaltijden kun je allerlei peulvruchten gebruiken: bruine, witte en zwarte bonen, kapucijners, kievitsbonen (borlotti), limabonen, linzen, kikkererwten, kidneybonen en sojabonen. Je kunt gedroogde peulvruchten gebruiken of peulvruchten uit glas of blik. Check bij de laatste even op de verpakking dat ze niet meer dan 0,5 gram zout / 200 mg natrium per 100 gram bevatten.

Zijn peulvruchten redelijk nieuw voor jou en wil je er meer over weten? Kijk dan eens op www.peulvruchten.nl. Je vindt er allerlei recepten.