Hutspot met gerookte kip en appel

Alweer stamppot? In veel huishoudens een gerecht dat regelmatig op tafel komt, vooral in de herfst- en winterperiode. Het is niet voor niets dat Lidl een vermogen besteedde aan de stamppotreclame op tv. Hoe goed de Lidl stamppot ook mag zijn, er gaat niets boven de kwaliteit en de smaak van zelfgemaakt. Zo’n zelfgemaakte stamppot bestaande uit aardappelen, wortelen en ui is een gezond gerecht. Voeg je er spekjes, rookworst of speklap aan toe dan wordt het een vet- en calorierijk gerecht. Daar hoef je met dit recept met gerookte kip en appel niet bang voor te zijn. Bovendien geven deze ingrediënten veel smaak aan de stamppot.

 
Ingrediënten voor 2 porties
  • 450 gram aardappelen
  • 400 gram hutspotgroenten
  • 225 gram gerookte kipfilet
  • 1 appel
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 eetlepel mosterd
  • Evt. scheutje melk
  • Evt. peper naar smaak
 
Bereidingswijze
  1. Schil en snijd de aardappelen. Kook ze in een klein laagje water. Wanneer het vijf minuten heeft gekookt voeg je de hutspotgroenten toe. Laat het geheel nog zo’n 10 minuten koken.
  2. Snijd ondertussen de appel en gerookte kip in stukjes. Bak deze gezamenlijk in een klein beetje olie zo’n 5 minuten.
  3. Wanneer de aardappelen en groente gaar zijn, giet je de hutspot af. 
  4. Wil je de stamppot fijn (zie foto, zo kan het ook) voeg dan een scheutje melk toe voor het stampen. Roer de gebakken appel en kip door de hutspot. Verdeel het over twee borden en serveer met de mosterd.