Italiaanse minestronesoep

Minestrone is een goedgevulde maaltijdsoep vol verse groente. De soep kent vele varianten, elke Italiaanse streek heeft zijn eigen versie en de ingrediënten kunnen wisselen afhankelijk van het seizoen. Met onderstaand recept krijg je flink wat groente binnen en een portie peulvruchten. Aanrader: maak extra veel! Een dag later smaakt de soep nog lekkerder. Een restje als lunch is ook heerlijk!
 
Ingrediënten voor 6 personen:
  • 4 stengels bleekselderij, in kleine blokjes gesneden
  • 3 wortels, in kleine blokjes gesneden
  • 2 groene courgettes, in blokjes gesneden
  • 1 kleine rood uitje, versnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gele courgette, in blokjes gesneden
  • 1 liter groentebouillon
  • 400 g tomatenblokjes (1 blikje)
  • 330 g witte bonen (1 blikje, uitgelekt)
  • verse basilicumblaadjes, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • peper
     
Materiaal:
  • Staafmixer
 
Bereiding:
  1. Verhit de olijfolie in een (braad)pan. Voeg de blokjes wortel, ui en bleekselderij toe en bak deze al roerende een paar minuten.
  2. Doe vervolgens de blokjes courgette erbij en bak weer enkele minuten.
  3. Wanneer de groenten redelijk gaar zijn, voeg je een geperst teentje knoflook toe. Ook de witte bonen, tomatenblokjes en groentebouillon kunnen er nu bij. Het geheel goed doorroeren en nog een half uurtje laten pruttelen op laag vuur met het deksel schuin op de pan ligt.
  4. Voeg de basilicumblaadjes toe en proef de soep.
  5. Voeg naar smaak peper toe.
  6. Pureer een deel van de soep met de staafmixer en roer door.
  7. Laat nog ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
 
Buon appetito!