Kalfsvleesreepjes met bulgur

Heb jij al kennis gemaakt met bulgur? Het is een gezond graan en veelzijdig waardoor je het in veel gerechten kunt verwerken, zowel warm als koud. Gebruik het bijvoorbeeld in plaats van rijst, maak er een maaltijdsalade mee klaar of een lekker ontbijtje. Het heeft een licht nootachtige smaak. Bulgur is één van de meest vezelrijke granen, zeker wanneer je kiest voor de volkoren variant. Daarnaast is het eiwitrijk; een gouden combinatie met de vezels voor een verzadigd gevoel! Dit graan bevat verschillende vitamines en mineralen die belangrijk zijn voor het functioneren van je lichaam.

Ingrediënten voor 4 personen
  • 250 gram (volkoren) bulgur
  • 400 gram kalfsschnitzel
  • 300 gram peultjes
  • 150 gram wortelen
  • 2 vleestomaten
  • 1 ui
  • 125 ml groentebouillon
  • 2 el olie
  • handje verse basilicumblaadjes
  • Snufje cayennepeper
  • Eventueel: 1-2 el sojasaus
Bereidingswijze
  1. Haal het kalfsvlees 30 minuten voor het klaarmaken uit de koelkast. Maak de bulgur klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en houdt warm.
  2. Dep de kalfsschnitzels droog en snijd ze in dunne reepjes. Snijd de tomaten kruisgewijs in en leg ze kort in een kom of pan met kokend water. Haal ze eruit, laat ze in koud water schrikken, pel ze en snijd ze in blokjes. Snipper de uien. Maak de peultjes schoon en snijd de wortelen in dunne plakken of reepjes.
  3. Verhit de olie in een wok. Braad de vleesreepjes al roerend voor 3 tot 4 minuten. Neem ze uit de pan en houd ze warm.
  4. Fruit de gesnipperde ui tot deze glazig ziet. Voeg vervolgend de peultjes en wortel erbij en bak dit 1 tot 2 minuten. Giet de groentebouillon erbij, doe het deksel op de pan en laat de groenten in 3 tot 4 minuten gaar worden.
  5. Snijd ondertussen de basilicumblaadjes in reepjes.
  6. Doe de tomatenblokjes en het vlees bij de groenten in de wok en verhit enkele minuten mee. Voeg eventueel wat sojasaus en cayennepeper toe. Verdeel de bulgur en de inhoud uit de wok over vier borden. Maak het af met de reepjes basilicum.
 
Eet smakelijk!