Kipsterren met paprika-tapenade

Kipsterren met paprika-tapende, een gezond en feestelijk voorgerecht voor het kerstdiner. 

Ingrediënten voor 4 personen 
  • 300 gram (platte) kipfilet
  • 100 – 150 gram rucola
  • 150 gram rauwe ham 
  • 1 rode paprika 
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 50 gram zwarte olijven 
  • 1 theelepel kappertjes 
  • 1 teentje knoflook
 
Bereidingswijze
 
  1. Tapenade (Maak je deze een of twee dagen voor de kerst klaar dan smaakt deze nog lekkerder)
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden. Vet een bakplaat in met olijfolie. 
  3. Snij de paprika in twee stukken en leg deze met de bolle kant omhoog op de bakplaat.
  4. Rooster de paprika bovenin de oven totdat deze na zo’n 15 tot 20 minuten bijgekleurd is. 
  5. Leg de paprika in een schaal en dek deze af met huishoudfolie. 
  6. Laat de paprika 15 minuten afkoelen, daarna kun je hem makkelijk ontvellen. Snijd m vervolgens in stukjes.
  7. Maal de paprika,  olijven, kappertjes en knoflook tot één geheel in een keukenmachine of met een staafmixer.
  8. Bewaar de tapenade in de koelkast.
 
Op de dag zelf:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de tapenade uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. 
  2. Snijd de kipfilet in dunne repen, ongeveer vingerdikte. Probeer 5 repen per persoon te snijden, om ze straks in stervorm te kunnen leggen. 
  3. Omwikkel elk kipreepje met een stukje rauwe ham. Leg ze in een ovenschaal. 
  4. Gaar de kipreepjes ongeveer 20 minuten in de oven. 
  5. Verdeel ondertussen de rucola over de borden. 
  6. Leg hier de kipreepjes op; vijf per bord in de vorm van een ster. 
  7. Schep een flinke lepel tapenade in het midden van ieder bord.
 
Eet smakelijk