Oosterse zalmpakketjes

De visvetzuren in vette vis zoals makreel, harig en zalm zijn goed voor hart en bloedvaten, daarom wordt aangeraden om minstens een keer per week vette vis te eten. Gemiddeld eten de Nederlanders een keer per twee weken vis. Daar is dus gezondheidswinst te halen.

Vis bereiden met dit recept is eenvoudig en het resultaat vol met smaak. Je kunt de pakketjes met zalm en groente bereiden in de oven of op de barbecue.
 
Ingrediënten (voor 2 personen)
  • 2 moten zalm
  • 1 limoen; het sap
  • 1 bosui, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 stukje gember (zo’n 2 cm), fijngesneden
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 4-5 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 125 gr taugé
  • 75 gr peen julienne
 
Benodigdheden
2 stukken aluminiumfolie
 
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 200 graden Celcius.
  2. Maak een marinade van de knoflook, gember, rode peper, sojasaus en limoensap.
  3. Strijk een beetje olie over de stukken aluminiumfolie.
  4. Leg de peen en taugé erop.
  5. Leg de zalmmoten op de groente.
  6. Schenk de marinade over de vis en zorg dat de stukjes gember, knoflook en rode peper goed verdeeld zijn.
  7. Strooi de bosui over het geheel.
  8. Eventueel nog wat extra rode peper.
  9. Vouw de pakketjes goed dicht.
  10. Ze kunnen nu in een voorverwarmde oven op 200C voor 20 minuten of zo’n 8 minuten op de barbecue.

​Eet smakelijk!