Ovengerecht - Gevulde courgette met tonijn

Gezond, gemakkelijk en snel klaar: aan al deze criteria voldoet dit recept! Ideaal als je niet veel tijd of zin hebt om te koken, maar wel een gezonde maaltijd op tafel wilt zetten. Het gerecht kun je aanvullen met smaakmakers als olijven, kruiden en kappertjes.

Het Nederlandse woord courgette komt uit het Frans. Het is een verkleinwoord van courge, hetgeen merg betekent. Vandaar dat de courgette ook mergpompoen genoemd wordt.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 courgettes
  • 3 blikjes tonijn (op waterbasis)
  • 2 el olijven
  • 2 tomaten
  • 2-3 el verse peterselie
  • 100 g geraspte (oude) kaas
 
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Halveer de courgettes in de lengte en lepel het binnenste gedeelte eruit. Hiervan bewaar je de helft en deze snijd je fijn.
  3. Snijd ook de tomaten in kleine blokjes. Hak de olijven en peterselie fijn.
  4. Laat de tonijn uitlekken en meng deze met het binnenste van de courgette, de olijven, tomatenblokjes en de helft van de peterselie.
  5. Vul de courgettes met het tonijnmengsel en verdeel de geraspte kaas erover.
  6. De courgettes plaats je voor 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Leg 1,5 courgette op elk bord en garneer met verse peterselie.
 
Eet smakelijk!