Paella volgens Jamie Oliver

Jamie Oliver kreeg commentaar vanuit Spanje op zijn recept voor paella. Daar zou geen worst of spek in mogen zitten. Met onderstaand recept kun je zelf proeven of je dit recept van hem wel lekker vindt.

Ingrediënten
  • 6 kippendijen, huid, been, meel
  • olijfolie
  • 100 g chorizo
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • ½ een bosje verse bladpeterselie
  • 6 plakjes pancetta of gerookt spek
  • 2 liter biologische kippenbouillon
  • 2 grote snuifjes saffraan
  • 1 volle theelepel gerookte paprikapoeder
  • 500 g paella rijst
  • 2 kleine inktvissen of 500 g mosselen (of beide)
  • 2 handenvol verse of bevroren erwten
  • 10 grote gamba's
  • 1 citroen
 
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 190 ° C, gas stand 5.
  2. Snijd de kippendij in vier stukken, breng op smaak met zout en zwarte peper en bestuif met bloem.
  3. Verhit een scheutje olie in een grote, diepe koekepan op een middelhoog vuur en bak de kip goudbruin, daarna nog 20 minuten op een bakplaat in de oven, of tot ze gaar zijn.
  4. Snijd de chorizo, schil en snipper de ui en knoflook, en hak de peterselie inclusief de stengels (houd de stengels appart) fijn.
  5. Zet de koekepan waarin je de kip hebt gebakken terug op het vuur, voeg de plakjes chorizo ​​en pancetta of spek toe en bak tot ze bruin en krokant en krokant zijn. Voeg de ui en knoflook toe, kook tot de ui en knoflook gaar zijn.
  6. Voeg de gerookte paprikapoeder, de peterseliestengels en de rijst aan de koekepan en laat 20 minuten koken op een matig vuur, af en toe roeren.
  7. Ondertussen - Verwarm de helft van de bouillon met daarin de saffraan.
  8. Ondertussen - Halveer de inktvis en kerf de vis gelijkmatig.
  9. Wanneer het tijd is, voeg dan de rest van de bouillon, erwten, garnalen, mosselen en inktvis toe aan de koekepan. Leg een deksel op de pan en bak 10 minuten verder.
  10. Snijd de citroen in schijfjes.
  11. Tot slot, voeg de kip toe, strooi de peterselie erover, knijp wat citroen uit en serveer met de overige partjes citroen.