Snelle runderstoof met magere tzatziki

De gezondste maaltijd is een zelfbereide. Dan weet je welke ingrediënten er in zitten. Dit gerecht krijgt smaak door de kruiden, knoflook, tomatenpuree en een zelfgemaakt (slank) sausje. Ook het stoven versterkt de smaak. Door gebruik te maken runderreepjes kun je volstaan met een korte stooftijd.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gram runderreepjes, naturel
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 2 courgettes
  • 5 grote trostomaten
  • ½ komkommer
  • 70 gram tomatenpuree
  • 2 knoflookteentjes
  • 120 gram zwarte lijven zonder pit
  • 170 gram Griekse yoghurt 0% vet
  • 3 el olijfolie
  • 1 el oregano
  • ¾ el gedroogde munt
  • ½ el rozemarijn
  • ½ el dille

Bereidingswijze

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg de rijst toe zodra het water kookt en bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af, doe deze terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  2. Was de courgettes en snijd deze ik blokjes van één centimeter. Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak de courgette met de kruiden zes minuten op middelhoog vuur.
  3. Was ondertussen de tomaten en snijd ze in stukjes. Snijd ook één teentje knoflook fijn.
  4. Voeg de runderreepjes en knoflook toe aan de courgette en bak twee minuten mee.
  5. Voeg vervolgens de tomaten, tomatenpuree en 100 ml water toe. Breng het geheel aan de kook en laat het op laag vuur met de deksel op de pan tien minuten stoven.
  6. Was de halve komkommer, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Rasp de stukken komkommer en meng met de yoghurt. Voeg ook één teentje geperste knoflook toe.
  7. Schep tot slot de olijven door de stoof en warm deze even door. Serveren met de rijst en tzatziki.

Eet smakelijk!