Tavuk Güvec - Turkse stoofpot met kip

De Spanjaarden hebben hun tapa's en de Turken hun mezze, kleine voorgerechten die je bijvoorbeeld in de middag kunt eten. Denk daarbij aan pasteitjes gevuld met spinazie of kaas, diverse salades, gevulde wijnbladeren, gehaktballetjes of deze Tavuk Guvec. Bij dit alles wordt Turks brood geserveerd en bijvoorbeeld tzatziki. Deze Tavuk Guvec kan prima als hoofdgerecht dienen, tesamen met een frisse salade, Turks brood en tzatziki.

Link naar recept op youtube.

Ingrediënten voor 2-4 personen
  • 1 kipfilet (200 gram)
  • Een halve rode paprika gewassen en fijngesneden
  • Een halve Gele paprika gewassen en fijngesneden
  • 2 uien, gepeld en fijngesneden
  • 10 mini champions
  • Een volle dessert lepel tomaten puree
  • 100 gram jongbelegen/oude kaas geraspt
  • Een volle eetlepel fijngehakte verse peterselie
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 vers Turks brood
 
Benodigdheden
  • Ovenschaal
 
Bereiden
  1. Was de groente
  2. Was de kip met water, azijn en zout
  3. Snijdt alle ingredieënten in blokjes
  4. Hak de pepers fijn en pureer ze
  5. Bak de uien in de zonnebloemolie
  6. Voeg de kip toe en roer regelmatig
  7. Voeg de tomaten- en groene peperpuree toe en bak enkele minuten
  8. Voeg de groente toe en bak 7 minuten
  9. Plaats het mengsel 25 minuten in een ovenschaal in de oven.

Afiyet olsun! Eet smakelijk!