Goed slapen doet wonderen... Zeker bij de nachtdienst!

Een goede nachtrust doet wonderen voor je fitheid. Geen wonder dat nachtwerkers tijdens hun diensten vaker vermoeid zijn. Hun gemiddelde slaapduur overdag is uur korter dan wanneer zij dagdiensten draaien!

Overdag slapen terwijl het sociale leven van anderen volop bezig is, doet de slaper vaak eerder opstaan dan wenselijk is. Daarbij kunnen geluiden en licht de kwaliteit en tijdsduur van de slaap negatief beïnvloeden. Dat laatste is met oordoppen en een volledig verduisterde slaapkamer direct op te lossen. Dat maakt een goede nachtrust meer een keuze dan iets dat je overkomt! Wel een keuze om goed over na te denken, want een goede nachtrust verhoogt je werkplezier en je veiligheid. Zowel op het werk als bijvoorbeeld tijdens het woon-werk verkeer. Ook op gezondheidsgebied valt veel winst te behalen. Nachtwerkers die goed slapen voelen zich prettiger in hun vel zitten, hebben meer energie en minder last van bijvoorbeeld hoofdpijn.

Is je slaapkamer nog niet optimaal aangepast voor het slapen tijdens de dag? Probeer dan of het een verschil maakt, het zal je verbazen! Voor enkele euro’s (oordoppen, een paar vellen zwart karton en punaises) kun je je slaap verbeteren!