Positief denken... Draagt bij aan je gezondheid!

Een positieve inslag beïnvloedt je leven meer dan je wellicht denkt. Ben je bijvoorbeeld overtuigd van de werking van een medicijn dan kan dat de genezing zelfs bevorderen.
 
Denk je beter te kunnen worden van een medicijn, dan word je dat ook (volgens onderzoek draagt positief denken in 80% van de gevallen bij aan de genezing). Verwacht je bijwerkingen van een medicijn, dan neemt ook daarop de kans toe. Een voorbeeld: In een experiment kregen astmapatiënten een hevige aanval van een spray waarvan hen verteld werd dat deze irriterend was, terwijl deze in werkelijkheid volkomen onschuldig was.
Je kunt hieruit concluderen dat positief denken je gezondheid positief kan beïnvloeden. Deze kracht kun je ook in andere situaties gebruiken. Net zoals negatieve gedachten al je kracht opslokken, kun je profiteren van positivisme.
Voel je je overheerst door negatieve gedachten, schrijf dan elke avond drie positieve gedachten of gebeurtenissen op. Hierdoor blijven de positieve gedachten langer in je herinnering en worden daardoor versterkt.