Gezonde groentetussendoortjes... Acht voorbeelden!

Groente snacken is een uitgelezen mogelijkheid om meer groente te eten.  Dat brengt het eten van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid van 250 gram groente binnen handbereik.

Wil je de dagelijkse aanbevolen 250 gram groenten eten dan heb je om te starten ongeveer 300 gram verse groente nodig. Van de meeste groente snijd je namelijk wat weg, zoals het binnenste van de paprika en de topjes van sperzieboontjes. Bladgroente zoals spinazie en andijvie verliezen tijdens de bereiding veel vocht. Hiervan heb je zo’n 400 gram nodig om uiteindelijk 250 gram bereide groente over te houden. Dat zijn behoorlijke hoeveelheden tijdens een maaltijd. Het halen van de norm wordt eenvoudiger wanneer je ook op andere momenten groente eet, bijvoorbeeld tijdens de lunch of tussendoor.

Acht voorbeelden van gezonde groenten tussendoortjes van 100 gram:
  • een tomaat of 10 snoeptomaatjes
  • 1/4 komkommer of 3 snackkomkommers
  • 2/3 paprika of 4 snackpaprika’s
  • een winterwortel
  • een kom groentensoep
  • een broodje gezond
  • een rauwkostsalade
  • een avocado